Apergis

Απέργης Αντώνιος του Γεωργίου

Kοινό Tηνίων

Kοινό

Αν και θα έπρεπε όλοι να ασχολούμαστε με θέματα τα οποία μας αφορούν και επηρεάζουν την ζωή μας, υπάρχει μια άρνηση σε αυτό και όχι τυχαία. Έχουμε λοιπόν οδηγηθεί στο να νοιάζεται ο καθένας μόνο για τα δικά του. Και αυτά που μοιραία επηρεάζουν όλους;

Σε επίπεδο δήμου τουλάχιστον, αν λίγο παραπάνω όλοι ασχολούμασταν, αντί να αναθέτουμε σε "ηγέτες" και “έμπειρους” να το κάνουν όπως αυτοί νομίζουν για εμάς, θα είχαμε σίγουρα σωστότερο προγραμματισμό και διαχείριση της καθημερινότητας μας. Επιπλέον μέσω του ελέγχου από περισσότερους ελαχιστοποιούνται και οι ωφελιμιστικές σχέσεις εμπλεκόμενων παρασιτικά με την τοπική εξουσία. Δίνετε έτσι προτεραιότητα σε ουσιαστικά έργα στο νησί και σε όχι επιλογές που δεν λύνουν προβλήματα αλλά καλύπτουν μόνο αυτό το αλισβερίσι.

Τηνίων

Ανθρώπων που ζουν στην τήνο δηλαδή, όχι μόνο γιατί έτυχε να γεννηθούν εδώ, αλλά γιατί το επέλεξαν...

Μεγάλωσα σε ένα χωριό της Τήνου και μάλιστα σε μια εποχή που ήταν στο όριο της παραδοσιακής τήνου. Με τα χρόνια κατάλαβα ότι το νησί μας έχει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία, ένα συνδυασμό χαρακτηριστικών που δεν τον βρίσκεις εύκολα αλλού... Δεν μπορώ να ξεχάσω την κουβέντα που μου είπε μια κοπέλα από την Αμερική, μετά την αναρρίχηση που κάναμε παρέα στο Εξώμβουργο "Το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα..." Με χαρά πια βλέπω και άλλους φίλους να παραμένουν ή να επιστρέφουν συνειδητά αλλά και πολλούς "ξένους" να επιλέγουν μετά από κριτική σκέψη το νησί μας για δικό τους τόπο.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε ακόμη αρκετά μέρη που μπορεί κάποιος να απολαύσει την ηρεμία και την μαγεία της φύσης, που έχουμε την δυνατότητα να βιώσουμε με τα παιδιά μας πως προκύπτει η τροφή μας εκτός από τα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε μεσιτικό γραφείο και με ικανοποίηση άκουγα συχνά από αρκετά μεγάλη μερίδα αγοραστών, μια και δική μου έγνοια. ”Μην χαλάσει το νησί από τον πολύ κόσμο, μην χαθεί η φυσιογνωμία των χωριών και της ιδιαίτερης φύσης κλπ...“. Αυτό που πιστεύω και τους απαντούσα, είναι πως είναι στο χέρι ολων μας παλιών και νέων κατοίκων να το διατηρήσουμε. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το επίπεδο.

Κοινό Τηνίων η ομάδα στην οποία είμαι περήφανος που είμαι μέλος από την δημιουργία της το 2014 με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Από τότε έχουμε πετύχει με την συμμετοχή του κόσμου όλα αυτά τα πρωτοποριακά για το νησί και όχι μόνο, μένοντας σταθεροί στις αρχές μας και μέσω αυτών παρόντες σε όλα τα θέματα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Πλέον είμαστε σίγουροι η συμμετοχή, απλή αν και για κάποιους ακόμη ουτοπική και η κοινή λήψη αποφάσεων όχι μονο δουλεύει αλλά έχει και καλύτερα αποτελέσματα.

Με τις αυτονόητες αλλά καίριες παρεμβάσεις της προηγούμενης πενταετίας όχι μόνο αναδείξαμε πολύ σημαντικά θέματα, απαιτήσαμε σωστότερη λειτουργία τόσο του δημοτικού συμβουλίου όσο και αποτελεσμάτων μέσω ουσιαστικού σχεδιασμού.

Με ψυχραιμία και δουλειά, με την ουσιαστική συμμετοχή όλων μας, όχι μόνο στις εκλογές, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο για το ξεχωριστό νησί μας αλλά και για όλους μας.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Free Web Hosting