Σταύρου Μάκης

Η λύση της εναπόθεσης των συλλογικών μας υποθέσεων στα κόμματα ή σε μεμονωμένους παράγοντες, που εμφανίζονται ως σωτήρες, πιστεύω ότι έχει εξαντλήσει τα όρια της αξιοπιστίας της. Μόνο οι ίδιοι οι πολίτες, μέσα από αυτοοργανωμένες και αμεσοδημοκρατικές δομές, έξω από κόμματα ή άλλους παρασκηνιακούς μηχανισμούς, μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα στο δήμο.

Μπορούν δηλαδή με την ενεργή, δημιουργική και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών όχι μόνο να αντισταθούν στην καταστροφική για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία πολιτική, αλλά και να διαχειριστούν τις υποθέσεις του δήμου σε όφελος όλων των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό το στόχο μπορεί να υπηρετήσει στην Τήνο, η δημοτική κίνηση “Κοινό Τηνίων”, που για πολλά χρόνια έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες για τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού, παρά τις δυσκολίες που έχει αυτή η προσπάθεια.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους τους και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά κυρίως μετά από αυτές.

Μάκης Σταύρου, Ιστορικός

Μέλος της Εναλλακτικής Δράσης και μέλος πανελλαδικών και διεθνών πρωτοβουλιών για την άμεση δημοκρατία και την αυτοδιαχείριση

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Free Web Hosting