Mpelegrinos2

Βιδάλης Ιωάννης (Μπελεγρίνος) του Γεωργίου

Δεν συμμετέχω στα κοινά από «πολιτικό σαράκι», από οικογενειακή ή πελατειακή υποχρέωση ή από κάποιο σύνδρομο εξουσίας. Κουβαλάω μια μικρή τρέλα ενασχόλησης με τα κοινά, είναι αλήθεια, αλλά σίγουρα όχι ωφελιμιστικά. Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί εύκολα ο καθένας: Όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί μου στο Κοινό, θα μπορούσαμε να κοσμούμε ως «καμάρια» τα ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών και να αποκομίζουμε τα όποια οφέλη. Δεν μας λείπει τίποτε. Αντιθέτως, όποιος ρίξει μια ματιά στους υποψηφίους του Κοινού και την ενασχόλησή τους το αντιλαμβάνεται. Όμως προτιμάμε συνειδητά τον πιο μακρύ δρόμο. Αυτόν της ενεργοποίησης των πολιτών για την συμμετοχή.

Δεν αποδεχόμαστε την περιστασιακή ενασχόληση ανά τετραετία ως κάτι το φυσιολογικό. Δεν θα μας δείτε να σηκώνουμε εικόνες σε πανηγύρια για το θεαθήναι. Δεν θα μας βρείτε στα πρώτα στασίδια. Αυτά όλοι ξέρουμε είναι υποκριτικά. Συμμετέχουμε από προσωπική ευθύνη απέναντι στην αδράνεια της εποχής. Αυτής της προσωπικής ευθύνης που πρέπει να μετατραπεί σε συλλογική. Αντιλαμβανόμαστε τον δημόσιο χώρο ως χώρο δικό μας και νιώθουμε την ανάγκη να προστατεύουμε το χώρο μας.

Και στο Κοινό Τηνίων έχουμε οικογένειες, γονείς, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Μα προτιμάμε να σας προβάλουμε τις ιδέες μας. Τις ιδέες που προσπαθήσαμε στο μέτρο του δυνατού να διαμορφώσουμε μαζί. Στο Κοινό Τηνίων αποδείξαμε ότι μια προεκλογική δέσμευση, ακόμη και από την θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μπορεί να υλοποιηθεί. Το Κοινό ήταν τα μάτια και τα αυτιά των Τηνιακών στο δημοτικό συμβούλιο. Χτύπησε τους συναγερμούς όπου χρειάστηκε. Κινητοποίησε διαδικασίες συλλογής υπογραφών για να έρθουν θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε επανειλημμένα την ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων. Το Κοινό δεν αντιλαμβάνεται την θέση του δημάρχου ή δημοτικού συμβούλου ως θέση εξουσίας ή προσωπικής προβολής. Γι’ αυτό και την μοίρασε ανάμεσα σε πολλούς όπως είχε υποσχεθεί. Η υποστήριξη και η προετοιμασία άλλωστε, του εκπροσώπου μας στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν αποτέλεσμα δουλειάς μιας ομάδας. Αυτό ήταν και παραμένει αυτό που με κάνει χαρούμενο για το αποτέλεσμα και αισιόδοξο: Η εναλλακτική είναι ρεαλιστική λύση, το είδαμε στην πράξη πια. Κάπως έτσι, και χωρίς μεγάλες κουβέντες ή απότομα βήματα, ζω σε ένα τόπο που ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μου πείθονται ότι μπορούν να αλλάξουν. Οι ίδιοι! Όχι κάποιος άλλος! Και αυτό θα αποτυπωθεί και ως έκπληξη σύντομα.

Για μένα δεν θα γράψω παρά τα ελάχιστα που πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζετε και που πιστεύω ότι μπορούν να φανούν χρήσιμα στο εγχείρημα διοίκησης ενός δήμου: Εργάζομαι ως μηχανικός από το 2010 στον χώρο της ποιότητας αρχίζοντας με το νερό, στην συνέχεια στα ενέσιμα φάρμακα και σήμερα σε καπνικά προϊόντα μειωμένου κινδύνου. Έχω εργαστεί στο εξωτερικό σε Ευρώπη και Αυστραλία και αυτά δεν το σημειώνω προς εντυπωσιασμό αλλά για να τεκμηριώσω ότι έχω δει και ζήσει διαφορετικές κουλτούρες σε άλλη κλίμακα. Κουλτούρες με διαφορές που μπορείς πιο εύκολα να εντοπίσεις από εκείνες που έχουν οι Κωμτιανοί με τους Πυργιανούς ή οι Στενιανοί με τους Χωραΐτες.

Το περίεργο είναι ότι κλείνοντας δεν σας ζητώ να ψηφίσετε εμένα προσωπικά αλλά να ψηφίσετε τις θέσεις σας! Αυτές που μαζί διαμορφώσαμε! Σας ζητώ να συμμετέχετε! Με κάθε τρόπο! Με κάθε μέσο! Σας καλώ να έρθετε μαζί μας στα δημοτικά συμβούλια. Να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μαζί στα χωριά του νησιού και να μιλάμε μαθαίνοντας από τον κόσμο. Σας ζητώ να φέρετε τα θέματα που σας απασχολούν στο δημοτικό συμβούλιο μέσω της διαδικασίας υπογραφών όπως προβλέπει ο νόμος. Σας ζητώ να αγαπήσετε το νησί μας πιο πολύ απ’ ότι αγαπάμε συγγενείς, κόμματα, ομάδες, θρησκείες κτλ.

ΚΑΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΨΗΦΟ!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Free Web Hosting