Marina

Σιγάλα Μαρίνα του Νατάλε

Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ο ένας βοηθάει τον άλλο και οι συλλογικές διαδικασίες είναι φυσική ανάγκη, δεν θα ξεχάσω πως στα χωριά της Τήνου παραδοσιακά η γιορτή και η χαρά του καθενός γίνεται συλλογική διαδικασία, πώς το περίσσευμα του ενός γίνεται ο χρυσός του άλλου, πώς το πένθος και το πρόβλημα του κάθε συγχωριανού αφορά την ευρύτερη κοινωνία.

Καθηγήτρια Γαλλικών στο επάγγελμα μέσα από τα ενδιαφέροντά μου, την καταγωγή μου και την πολυάριθμη δραστηριότητα στο πέρας της ζωής, έφτασα να είμαι εκπαιδεύτρια ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης, απασχολούμενη με την εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Έχοντας ταξιδέψει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, δημιουργήθηκε η ανάγκη να γυρίσω στον τόπο καταγωγής μου και να μοιραστώ όλη αυτή την εμπειρία και τις γνώσεις για το κοινό καλό του τόπου και των κατοίκων του.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά εδώ και μια δεκαετία, μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, με έκανε να θέλω να μοιραστώ τις γνώσεις και εμπειρίες μου με τους ανθρώπους που έχουμε κοινή αγάπη για αυτόν το τόσο ιδιαίτερο τόπο της Τήνου και να συμμετέχω για πρώτη φορά σε εκλογές.

Η πορεία μου στις συλλογικές διαδικασίες:

Ξεκίνησα από τον "Σπόρο", την πρώτη οριζόντια συλλογικότητα στην Αθήνα, στη συνέχεια από το 2012 συμμετείχα ως ενεργό μέλος στο "Ευρωπαϊκό Χωριό" που έχει το πρώτο συνεργατικό καφενείο της Αθήνας, to "συνεργατικό καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνα".

Εθελόντρια στο "Πελίτι" που ασχολείται με τη διατήρηση παραδοσιακών σπόρων και ιδρυτικό μέλος του δικτύου "Δρυάδες" που ασχολείται με αστικές καλλιέργειες, με παραδοσιακούς σπόρους, με την αναπαραγωγή τους και με την διάδοσή τους.

Ακομμάτιστη εκ πεποιθήσεως πιστεύω στις οριζόντιες διαδικασίες και όχι στους σωτήρες ηγέτες που είθισται να είναι υποχείρια συμφερόντων.

Πιστεύω ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένα λειτούργημα προς όφελος του Τόπου που όλοι αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε.

Είναι πολύ ευχάριστο σε ένα μέρος εκτός της πρωτεύουσας να υπάρχει και να λειτουργεί ένα τόσο πρωτοποριακά κίνημα ήδη γνωστό στους ανάλογους χώρους της πρωτεύουσας και να φέρνει ένα νέο αέρα στα κοινά όπου συνυπάρχουν διάφορες γενιές και διάφορες γνώμες με ισότητα. Η γνώμη όλων μετράει και η άποψη όλων των μελών και φίλων του λαμβάνεται υπόψη. Παρακολουθώντας την πορεία του αυτά τα πέντε χρόνια αποφάσισα να συμμετέχω στις συλλογικές διαδικασίες στην Τήνο με το Κοινό Τηνίων για διάφορους λόγους:

  • Γιατί το Κοινό Τηνίων απέδειξε ότι έχει συνέπεια και αξιοπρέπεια και λειτουργεί με δικαιοσύνη και διαφάνεια ανεπηρέαστο από κομματικές μικρότητες και εξαρτήσεις.

  • Γιατί το Κοινό Τηνίων είναι ανεξάρτητο κίνημα που λειτουργεί με οριζόντιες διαδικασίες.

  • Γιατί δεν με εκφράζει η θέση και στάση οποιαδήποτε αντιπολίτευσης και θεωρώ ότι μόνο με την συμμετοχή όλων μας μπορούμε να συνδημιουργήσουμε για τον τόπο που όλοι αγαπάμε

  • Γιατί δεν πιστεύω στους σωτήρες αλλά μόνο στην συλλογική προσπάθεια με κοινούς στόχους.

  • Γιατί το Κοινό Τηνίων εκφέρει σοβαρό λόγο χωρίς υπερβολές με επιχειρήματα και προτείνει λύσεις και θέσεις κατεβάζοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα καίρια ζητήματα του Τόπου.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Free Web Hosting